Behandling med Restylane steg-för-steg

Behandlingar / Behandling steg-för-steg
 
Behandling steg-för-steg

Börja med att hitta en klinik som ger behandlingar med Restylane genom att använda länken "Hitta en klinik". Beställ tid för en konsultation.

Konsultation och behandling med Restylane

Kom förberedd till din konsultation. Var uppriktig mot dig själv om dina önskningar och frågor. Du kommer att få lära dig hur man på ett säkert sätt kan använda Restylane så att det passar dina önskemål och du kommer att få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar. När du går från konsultationen bör du känna dig väl informerad om Restylane, och du bör veta vilka resultat du kan förvänta dig.

Din behandlare kommer att föreslå vilken variant av Restylane som passar dina behov. Innan behandlingen kommer din behandlare att prata med dig om smärtlindring. Eftersom alla människor har olika preferenser och känslighet finns Restylane att få både med och utan inbyggd bedövning. Beroende på vilket område du vill behandla finns olika alternativ, t.ex. bedövningskräm, nervblockad (liknande den hos tandläkaren) eller nedkylning med is.
En behandling med Restylane tar bara ungefär 15–30 minuter. Den går till så att Restylane injiceras genom en tunn nål in i din hud för att släta ut rynkor eller ge extra volym, forma ditt ansikte, dina läppar eller föryngra din hud.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kommer du att få råd för tiden närmast efter behandlingen. Det är normalt att uppleva en del obehag efter behandlingen, såsom rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken eller ömhet vid behandlingsområdet. Vanligen försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor. Inom kort efter den första behandlingen kan det ibland behövas en kompletterande behandling för att få ett optimalt resultat.

Din nästa behandling med Restylane

Eftersom Restylane naturligt bryts ner i kroppen kommer du så småningom att behöva upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet. Återbesök görs vanligen efter 6–12 månader för rynkor och inom 6 månader för läppar. Vid hudföryngring med Restylane skinboosters utgörs ett typiskt behandlingsprogram av tre behandlingssessioner, med 2–4 veckors mellanrum, och sedan upprepande behandlingar var fjärde till var sjätte månad.