Lär känna din hud

Behandlingar / Lär känna din hud
 

Vi kommer alla att uppleva hur hudens egenskaper förändras, på grund av ultraviolett strålning (UV-strålning) från solen såväl som förändringar orsakade av tidens tand. Restylane kan hjälpa genom att fylla ut rynkor, återskapa förlorad volym och förbättra hudens struktur.

Kunskap om din hud kan det vara en god hjälp vid planeringen av hur du kan förhöja ditt utseende. Huden är människans största organ och har flera viktiga funktioner. Huden ger oss inte enbart utseende och form, den har också andra viktiga funktioner som att skydda kroppen från omgivningen, förhindra stora vätskeförluster och att skydda kroppen mot infektioner.

Hejda hudens åldrande

När vi åldras förändras hudens egenskaper. Kollagen och elastiska fibrer bryts ned och kvalitén på kroppens egen hyaluronsyra sjunker. Detta leder till minskad smidighet, större strävhet och torrhet hos huden. Detta beror dels på inneboende faktorer som svårligen låter sig ändras, som vår individuella genetiska kod och den biologiska klockan. Men det finns yttre livsstilsfaktorer som vi alla i viss mån kan ta kontroll över för att hejda hudens åldrande.

Hudskador av UV-strålning

Rökning, alkoholintag, överdrivet solande och stress kan öka takten på den biologiska klockan. Men av alla dessa föråldrande faktorer är skador orsakade av UV-strålning det största hotet. Faktum är att UV-strålning tros  vara den störst bidragande orsaken till hudens åldrande. Utan solskador skulle vi antagligen inte bli rynkiga förrän vi fyllt 80 år.

Restylane kan inte vrida klockan tillbaka. Men Restylane kan återställa hudens fuktbalans och förbättra hudens struktur och elasticitet samt fylla ut rynkor och veck och återskapa volym och konturer.